İçeriğe geç

Efese Giriş Kimlere Ücretsiz

Efes Antik Kenti giriş ücreti 2024 kaç TL?

Yabancılar için Efes Antik Kenti’ne giriş ücretleri 2024 yılında şu şekilde açıklandı: – Efes Antik Kenti ve Dijital Efes Deneyim Müzesi’ne giriş ücreti kişi başı 40 Avro. – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tam müze kart ücreti: 60 TL. – Eski Öğretmen – Öğrenci Müze Kartı: 30 TL.

Efes giriş kaç TL?

Efes Deneyim Müzesi T.C. için bilet fiyatları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenir. Türk vatandaşları için bilet fiyatı 425 TL’dir, MüzeKart geçerli değildir. Yabancı ziyaretçilerin Efes antik kentine girmek için 40 avroluk bir bilet satın almaları gerekir.

MüzeKart ile Efes ücretsiz mi?

📍Efes Antik Kenti. Selçuk/İzmir. Müze kart ile ücretsiz giriş imkanı.

Efes Antik Kenti kaç yaş ücretsizdir?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, 18-25 yaş aralığındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş imkânı sağlayacak “Müzekkart GNS” dağıtılacağını açıklamasının ardından, evlerin, antik tiyatroların ve görkemli tapınakların ilgi odağı olduğu, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Hillside’da Celsus Kütüphanesi açıldı.

Müze kimlere ücretsiz 2024?

CEVAP-4: “Müze ve Örenyerlerine Girişe İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmamış gençler ve çocuklar (okul gezilerinde gruba eşlik eden öğretmenler) müze ve örenyerlerini ücretsiz ziyaret edebilirler.

Efes antik kentine kimler ücretsiz girebilir?

Efes Antik Kenti, öğrenci kimliği, öğretmen kimliği, 18 yaş altı, 65 yaş üstü ve müze kartı olanlara ücretsizdir.

Meryem Ana giriş kaç TL?

Yerli ziyaretçiler: 100 TL. Yabancı ziyaretçiler: 200 TL. Müze kart geçerlidir.

Kız Kulesi giriş kaç TL 2024?

Ziyarete yeniden açılan Kız Kulesi’ni 50 TL karşılığında ziyaret edebilirsiniz. Kız Kulesi, 1 Mart 2024’ten itibaren ziyaretçilere yeniden açılacak. Kuleye ulaşım, Üsküdar ve Salacak’ta kıyı düzenleme çalışmaları devam ederken Karaköy Ziraat Bankası önündeki iskeleden sağlanacak.

Müze ve ören yerleri kimlere ücretsizdir?

Madde 3 – Müze ve ören yerlerine aşağıdaki kişiler ücretsiz girebilir: a) 17 yaşını doldurmamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar ile bu yaş grubundaki öğrenci gruplarına refakat eden öğretmenler, b) 65 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, c) Gaziler, şehitler ile gazi eş ve çocukları,Devamı…

Efes antik kentini gezmek kaç saat sürer?

Antik kenti gezmek için en az 3 saat ayırmanızı öneririz. Oldukça büyük bir antik kent olduğu için bu kenti doyasıya keşfetmenin en keyifli yolu yeterli zaman ayırmaktır. Antik kentte Efes Antik Tiyatrosu, Hadrian Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Curetes Caddesi, Aşk Evi ve Liman Caddesi’ni gezebilirsiniz.

Müze kartla nerelere ücretsiz girilir?

Müzakart, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret etmenizi sağlayan karttır.

Meryem Ana’nın evi kaç lira?

Burası dini bir yer ve insanlar buraya ibadet etmek için geliyorlar. Ama öncelikle girişte sizden 10 TL otopark ücreti ve kişi başı 10 TL daha ücret alıyorlar.

MüzeKart fiyatı 2024 ne kadar?

2024 yılında müze kart ücreti ne kadar? Müze Kart Türü2024 Müze Kart ÜcretleriMüzekart Pass Türkiye (15 gün geçerli)165 EuroMüzekart+ (1 yıl geçerli)60 TLMüzekart İstanbul (5 gün geçerli)105 EuroMüzekart Kapadokya (3 gün geçerli)65 Euro2 satır daha•1 Temmuz 2024

Kız Kulesi giriş kaç TL 2024?

Ziyarete yeniden açılan Kız Kulesi’ni 50 TL karşılığında ziyaret edebilirsiniz. Kız Kulesi, 1 Mart 2024’ten itibaren ziyaretçilere yeniden açılacak. Kuleye ulaşım, Üsküdar ve Salacak’ta kıyı düzenleme çalışmaları devam ederken Karaköy Ziraat Bankası önündeki iskeleden sağlanacak.

Pamukkale giriş ücreti 2024 ne kadar?

Pamukkale Travertenleri ile ilgili ilginç şeylerden biri de giriş ücreti. Pamukkale Travertenleri’ne giriş ücreti 2024 yılı için 700 ₺’ye çıkarıldı.

Efes Antik Kenti saat kaçta kapanıyor 2024?

İzmir İli Müze ve Ören Yeri Ziyaret Saatleri SIRA NUMARASI MÜZE VE BAĞLI BİRİM ADI 26 EKİM – 3 KASIM 2024 15 Efes Ören Yeri 08.30–22.00 16 St. Jean Anıtı-17 Yamaçevler 08.30–22.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şehitkamil Escort